عکس و بیوگرافی محمد جواد گلپایگانی
در عکس و بیوگرافی محمد جواد گلپایگانی شما همراهان عزیز می توانید با بازیگر نقش آتقی بازیگر فقید محمد جواد گلپایگانی و ناگفته های او بیشتر آشنا شوید.
عکس و بیوگرافی محمد جواد گلپایگانی
جواد گلپایگانی متولد ۲۶ اسفند ۱۳۲۹ در گلپایگان ، تهیهکننده و بازیگر اهل ایران بود.
او با بازی در نقش آتقی در سریال آینه عبرت تبدیل به یک بازیگر معروف ایرانی شد.از نظر شهرت، اگر چه اکثریت مردم، جواد گلپایگانی را به عنوان بازیگر میشناسند، اما او تهیهٔ کنندهٔ دو فیلم قابل اعتنا و خوش ساخت «شیلات، رضا میرلوحی» و «نقطه ضعف، محمدرضا اعلامی» نیز بودهاست.
شروع فعالیت
جواد گلپایگانی از دوران دبیرستان در تئاترهای مدرسه شرکت میکردند و در همان زمان هم به خاطر عشق به این کار خیلی زیاد به سینما میرفت.
آن زمان یکی از اقوام ایشان به نام غلامرضا گمرکی تهیهکننده سینما بود و به او پیشنهاد داد تا با هم یک فیلم بسازند، البته این فیلم مجوز اکران نگرفت تا سال ۵۷ که دو فیلم ساخت و در فیلم زر خرید هم به کارگردانی رضا صفایی بازی کرد.
فعالیت حرفه ای
جواد گلپایگانی میگوید من از سال 50 در سینما تهیهکنندگی کردهام. در کارنامه بازیگریام کارهایی مثل نقطه ضعف، عصیانگر و … را دارم و بنابراین طبیعی است که دوست دارم دوباره وارد این کار شوم. اولین بار که قرار شد بازی کنم، کارگردان گفت: حالا که تهیهکننده کار هستی و از بازیگری هم خوشت میآید بیا بازی کن. تو استعدادش را داری و موفق میشوی. همانجا بود که برای اولین بار بازیگری را تجربه کردم.
خانواده
جواد گلپایگانی در یک خانواده مذهبی و شلوغ به دنیا آمده و پنج برادر و سه خواهر دارد.
مخالفت پدر
پدرم بشدت مخالف بود، اما بعد از اینکه فوت کرد، اختیار افتاد دست خودم و در واقع من بعد از فوت ایشان پا به عرصه بازیگری گذاشتم.

حضور در سینما
جواد گلپایگانی نخستین بار در سینما حضور یافته و سال 1358 در 29 سالگی در فیلم باغ بلور به کارگردانی ناصر محمدی بازی کرده است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال نقطه سر خط، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای جواد گلپایگانی محسوب میشود و همکاری با هنرمندانی همچون پرویز فنیزاده، لیلا فروهر، فریده بیات و پروین سلیمانی را تجربه کرد.
شهرت
جواد گلپایگانی با بازی در آینه عبرت دیه شد که سریالی بود که با مجوز ستاد مبارزه با مواد مخدر آغاز به کار کرد. محمود دینی بازیگر نقش علی که از دوستان خوبم بود پیشنهاد داد که نقش آتقی که فردی مسن و معتاد است را بازی کنم. خب خدا هم خیلی با ما یار بود و کمکمان کرد و این فیلم تلویزیونی خیلی موفق شد. من برای ایفای نقش «آتقی» خیلی تلاش کردم. البته من یک شرکت لیزینگ خودرو هم داشتم. آن موقع شرکتم در خیابانی بود که هر روز افراد معتاد زیادی را در آنجا می دیدم و تمام رفتار و حرکاتشان را زیر نظر داشتم تا بتوانم از این رفتارها در نقش آتقی استفاده کنم.
ماجرای زندان
جواد گلپایگانی در سال ۱۳۸۰ با یک عابر پیاده تصادف کرد، خانواده متوفی با دیدن شرایط وی بدون گرفتن دیه اعلام رضایت کردند ولی مجدداً تصادف منجر به جرحی با یک خانم داشت که آن خانم رضایت نداد و گلپایگانی به زندان رفت. گلپایگانی در مصاحبهٔ اخیرش گفته که در پی زندانی شدن به علت تصادف دوم، همین گرفتار بودنش در زندان، باعث شده نتواند متولی اموالش باشد و بدهیهای زیادتری بالا آورد و برای همین بدهیها سالها در زندان ماند. در بهمن ۱۳۹۳ اعلام شد که با کمک ستاد دیه و خیرین گلپایگانی همه بدهیهای او داده شده و او از زندان آزاد شدهاست.
نامزدی انتخابات ریاست جمهوری
وی در ۲۲ فروردین ۱۳۹۶ با حضور در وزارت کشور و با شعار ریشهکن کردن مواد مخدر در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
علت فوت
محمد جواد نظری گلپایگانی روز 14 اسفند سال 1401 به علت سکته قلبی در خواب، در سن ۷۲ سالگی درگذشت.
حسن صفدری، شاعر و پسرعمه این هنرمند در صفحه شخصی خود نوشته است:
«محمد جواد نظری گلپایگانی (پسر عمهام). در طول پنجاه سال فعالیت هنریش بیش از نود آهنگ خوانده، بالغ بر پنجاه فیلم ساخته، اولین فیلماش «مادر » در دهه پنجاه و آخرین فیلم او «آقای شانس» با شرکت اکبر عبدی در دهه هفتاد بود، کاراکتر «آتقی» که ساخته و پرداخته او در سریال تلویزیونی «آینه عبرت» بود، یکی از پرطرفدارترین سریالهای تلویزیونی دهه هفتاد بود که در زمان جنگ ایران و عراق پخش میشد. آن زمان مردم برای رهایی از فشارهای عصبی جنگ زندگی میکردند، شبها پای تلویزیونها زهر و استرس آن روزشان را با دیدن سریال «آیینه عبرت» خنثی میکردند. آتقی خودش بود. در زندگی هم آتقی بود. زمانی هم که دستش به دهانش میرسید، از کمکی به دوستان و فامیل فرو گذار نکرد. ولی شوربختانه در زمانی که دیگر فعالیت هنریش به پایان رسید، از دوستان نیازمند گذشتهاش خبری نبود. آتقی امروز ما را تنها گذاشت. یادش گرامی! بیشک آهنگها و فیلمهایش او را تا ابد جاودان ساخت، خداحافظ پسر عمه عزیزم، روحات در آرامش پسر دایی حسنعلی!»
سینمایی
آقای شانس (۱۳۷۳)
مزدوران (۱۳۶۳)
نقطه ضعف (۱۳۶۲)
عصیانگران (۱۳۶۰)
شجاعان ایستاده میمیرند (۱۳۵۹)
باغ بلور (۱۳۵۷)
زرخرید (۱۳۵۷)
تلویزیونی
آتیه (۱۳۷۴) رضا صفایی
برگ ریزان (۱۳۷۰) محسن شاه محمدی
آینه عبرت (۱۳۷۰) محسن شاه محمدی
تهیهکنندگی
مزدوران (۱۳۶۳)
شیلات (۱۳۶۲)
نقطه ضعف (۱۳۶۲)
عصیانگران (۱۳۶۰)
شجاعان ایستاده میمیرند (۱۳۵۹)
سرمایهگذار
آقای شانس (۱۳۷۳)