طرز تهیه شله زرد نذری برای 20 نفر
در طرز تهیه شله زرد نذری برای 20 نفرشما همراهان می توانید با تهیه ساخت شعله زرد نذری برای ایام خاص سال را با کیفیت عالی مشاهده کنید.
طرز تهیه شله زرد نذری برای 20 نفر
شله زرد نذری یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به عنوان دسر هم شناخته می شود، البته امروزه بیشتر به عنوان پیش غذا تهیه می شود. نکته جالب در مورد شله زرد این است که مانند غذاهایی مثل قیمه و عدس پلو به عنوان یک غذای مناسبتی شناخته می شود و به همین دلیل معمولا در مناسبت های خاص مذهبی برای پخش کردن به صورت نذری به مقدار زیاد طبخ می شود ، برای مشاهده آموزش طرز تهیه شله زرد در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
تعداد نفرات | 20 |
زمان آماده سازی | 150 دقیقه |
زمان پخت غذا | 90 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
مواد لازم برای 20نفر
مواد اولیه | میزان لازم |
برنج دانه شکسته یا نیم دانه | 400 گرم |
شکر | 200 گرم |
نبات خرد و سابیده شده | 150 گرم |
گلاب | 2.5 فنجان |
خلال بادام | 100 تا 150 گرم |
هل سفید (هل شیرینی پزی) | 2/1 قاشق چایخوری |
زعفران | 3/2 قاشق چایخوری |
آب سرد | 6 لیوان |
یخ | یک قطعه |
کره | 80 گرم |
دارچین برای تزئین | به مقدار کافی |
خلال پسته برای تزئین | به مقدار کافی |
طرز تهیه شله زرد برای ۲۰ نفر (shole zard)
مرحله اول
برای تهیه شله زرد نذری ابتدا برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا روی برنج ها آب می ریزیم و آرام با دست برنج ها را زیر و رو می کنیم و آب را بیرون می ریزیم و مجددا آب روی برنج ها می ریزیم و همین کار را مجددا انجام می دهیم.
مرحله دوم
این کار را چندین مرتبه تکرار می کنیم تا جایی که آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد و آب را خالی می کنیم و ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب روی برنج ها می ریزیم و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.
مرحله سوم طرز تهیه شله زرد
بادام ها را نیز داخل کاسه ای آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوه ای رنگ آن ها جدا شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب،در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب می ریزیم.
مرحله چهارم
سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید.اگر روی آب کف ایجاد شد آن ها را با قاشق یا کفگیر چوبی می گیریم و حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد.
مرحله پنجم
سپس کمی از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر اطراف برنج نرم بود و مغز آن کمی سفت بود و اصطلاحا گیر داشت شکر را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد. پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم می زنیم تا ته نگیرد.
مرحله ششم طرز تهیه شله زرد
سپس بادام ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار می گذاریم و باقی آن را داخل شله زرد می ریزیم. زعفران دم کرده را همراه با کمی نمک به شله زرد می افزاییم.
مرحله هفتم طرز تهیه شله زرد
سپس شله زرد را هم می زنیم تا به قوام برسد و به غلظت مطلوبمان برسد. زمانیکه احساس کردیم شله زرد به غلظت مطلوب رسیده است کمی از شله زرد را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی خنک شود و آن را می چشیم.
مرحله هشتم
اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شله زرد خنک شود. اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود زمان می دهیم تا بیشتر بپزد.
مرحله نهم طرز تهیه شله زرد
البته باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که شله زرد هم مانند مشکوفی پس از اینکه خنک می شود کمی سفت تر می شود. در پایان شله زرد را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین می کنیم.نوش جان
آب انداختن شله زرد
یکی از مشکلاتی که پس از پخت شله زرد با آن مواجه می شویم این است که وقتی شله زرد را در یخچال قرار می دهیم مانند فرنی آب می اندازد و ظاهر و طعم آن تحت تاثیر قرار می گیرد. دلیل این مشکل این است که آب موجود در شله زرد تبخیر نشده است.
پس از اینکه شله زرد به طور کامل اماده شد، بهتر است که شعله پخش زیر آن قرار دهیم و اجازه دهیم به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند. این کار باعث می شود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شود و دیگر آب نیندازد.
فوت و فن طرز تهیه شله زرد نذری
برای آن که بتوانید هم تهیه این دسر را به خوبی پیش برده و هم تزیین شله زرد با دارچین و … را به درستی انجام دهید؛ این فوت و فنها و نکات مهم را در نظر داشته باشید:
برای پخت شله زرد بهتر است از برنج مرغوب و دانهشکسته استفاده شود؛ اگر از برنج کامل استفاده میکنید، حتما اجازه دهید بهخوبی خیس بخورد و موقع پخت به انداز لازم شفته شود. دقت داشته باشید که لازم است پس از پخته شدن برنج، دانههای آن قابل تشخیص نباشند.
برای رنگ و طعم بهتر شلهزرد، بهتر است مقداری زعفران خشک هم حین پخت به آن اضافه کنید و اجازه دهید در طول پختن، با حرارت ملایم خوب رنگ و لعاب دهد.
برای پخت شلهزرد، به هیچ وجه از روغنهای گیاهی استفاده نکنید؛ کره یا مقداری روغن حیوانی طعم دلچسبی به شلهزرد میدهد. در تهیه انواع حلوا و فرنی نیز این مورد را مد نظر قرار دهید.
بهجای استفاده از نبات، میتوانید مقدار شکر را افزایش دهید یا برعکس. البته از یاد نبرید که نبات طعم بسیار خوبی به شله زرد میدهد. اگر چه استفاده از نبات سابیدهشده بهجای شکر برای طرز تهیه شله زرد نذری برای ۲۰ نفر یا بیشتر تا حدودی دشوار است، اما نتیجهی حاصل لذیذتر خواهد بود.
خلال بادام خانگی
در صورتی که تمایل دارید شله زرد خود را با خلال بادام خوشمزه و اورگانیک درست کنید توصیه می کنیم از خلال بادام خانگی استفاده کنید. اگر با روش درست کردن خلال بادام در منزل آشنایی ندارید می توانید از مقاله زیر اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.