طرز تهیه بریانی اصفهانی اصیل؛ دستور پخت مخصوص اصفهان

آموزش مرحله‌به‌مرحله طرز تهیه بریانی اصفهانی

غذاهای سنتی و محلی همواره جزو جاذبه‌های اصلی سفر به شهرهای مختلف ایران بوده‌اند و گردشگران به هیچ وجه از خوردن آن‌ها غافل نمی‌شوند. در میان خوراکی‌های محلی، بریانی اصفهانی (که به زبان محلی بریونی هم نامیده می‌شود) یک غذای بسیار خوشمزه، مقوی و البته پرچرب است که شهرتی جهانی دارد. این غذا معمولاً همراه با نان سنگک سرو می‌شود و بنا به ذائقه، با دوغ، پیاز یا ترشی خورده می‌شود. در ادامه، طرز تهیه اصیل این غذای سنتی را برای شما توضیح خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه بریانی اصفهانی

برای تهیه بریانی به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت گوسفند: ۱ کیلوگرم (ترجیحاً گوشت گردن یا سردست و دنده)

جگر سفید گوسفند: ۱۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم (بسته به تمایل شما)

پیاز: ۲ عدد

دنبه: به همراه گوشت برای پخت

ادویه‌جات: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه (به میزان لازم)

دارچین: ۱ قاشق مرباخوری

زعفران: دم‌کرده (به میزان لازم)

نعناع خشک: به میزان موردنیاز

برای تزئین: خلال پسته و بادام

مراحل پخت بریانی اصیل و خوشمزه

برای تهیه یک بریانی اصفهانی لذیذ، این مراحل را دنبال کنید:

۱. پخت اولیه گوشت
ابتدا گوشت گوسفند را همراه با دنبه و یک عدد پیاز در قابلمه قرار دهید و ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید. با حرارت متوسط اجازه دهید گوشت کاملاً پخته و نرم شود. دقت کنید پس از اتمام پخت، مقدار کمی از آب گوشت در قابلمه باقی بماند تا برای مراحل بعدی از روغن آن استفاده شود.

۲. آماده‌سازی جگر سفید
جگر سفید را تکه‌تکه کنید. آن را به همراه یک عدد پیاز دیگر، مقداری نمک، روغن و فلفل و ۲ لیوان آب در یک قابلمه بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. پس از پخت، آن را کمی تفت داده و سپس چرخ کنید. جگر چرخ‌شده را فعلاً کنار بگذارید.

۳. چرخ کردن و مزه‌دار کردن گوشت
حالا ترکیب گوشت و دنبه پخته‌شده را چرخ کنید. سپس آن را با زعفران دم‌کرده، مقداری نعناع خشک، فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و یک دور دیگر چرخ نمایید تا مواد کاملاً یکدست و مزه‌دار شوند.

۴. سرخ کردن نهایی بریانی
قالب مخصوص بریانی را روی حرارت ملایم قرار دهید. مقداری از روغن روی آبگوشت را کف قالب بریزید. کف قالب کمی دارچین، زعفران و فلفل بپاشید. حالا مقداری از گوشت چرخ‌شده مزه‌دار را درون قالب ریخته و با پشت قاشق روی آن را صاف کنید. اجازه دهید چند دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا بریانی خوب سرخ و پخته شود.

۵. سرو بریانی با جگر سفید
بریانی آماده را روی نان سنگک برگردانید و با خلال پسته و بادام تزئین کنید. اکنون نوبت جگر سفید است؛ جگر سفید چرخ‌شده را که قبلاً تفت داده بودید، کنار بریانی روی نان سنگک قرار داده و میل نمایید تا طعم اصیل این غذای سنتی اصفهان را بچشید.

امتیاز بدهید
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.