در عکس و بیوگرافی دریا صفایی و همسرش می توانید با دریا صفایی فعال حقوق زنان و ناگفته های زندگی جنجالیش را بیشتر بخوانید.
عکس و بیوگرافی دریا صفایی و همسرش
دریا صفایی متولد 18 فروردین ماه سال 1354 تهران، دندانپزشک و فعال حقوق زنان می باشد.
دریا صفایی عضو حزب دست راستی ملی گرای ان و آ بلژیک به عنوان نامزد حزب راستگرای «اِنفِآ» و از استان برابانت فلاندر در انتخابات شرکت کرده بود به پارلمان بلژیک راه یافت.
صفایی از فعالان آزادی حضور زنان در ورزشگاههاست و در اینباره به فیفا نامه ای نوشته است. صفایی سال ۱۳۷۸ در جریان اعتراضات دانشجویی در ایران بازداشت و پس از آن به بلژیک پناهنده شد.
ماجرای دستگیری
صفایی در جریان اعتراضات دانشجویی در اواخر دهه ۱۳۷۰، دانشجوی دندانپزشکی در تهران بود. شوهرش، که او هم دندانپزشک بود، از سازماندهندگان عمده این اعتراضات دانشجویی بود.با سرکوب اعتراضات توسط دولت صفایی دستگیر و در انفرادی به مدت 25 روز زندانی شد و همسرش به ترکیه گریخت. صفایی که منتظر محاکمهاش بود به صورت موقت آزاد شد.
فرار از ایران
صفایی که حکم زندان در انتظارش بود، به ترکیه و به شهر مرزی وان گریخت تا به همسرش بپیوندد.
همسر او توسط پلیس ترکیه دستگیر و زندانی شد. صفایی با ابوالحسن بنیصدر، رئیسجمهور پیشین ایران که در پاریس اقامت داشت، تماس گرفت و از او درخواست کرد تا بلژیک آنها را به عنوان پناهنده بپذیرد.
اقامت در بلژیک با کمک ابوالحسن بنی صدر
با قبول این پیشنهاد از سوی مقامات بلژیکی، آنها در ۲۸ ژوئن ۲۰۰۰ به بلژیک رسیدند.چون مدرک تهران او در آنجا اعتباری نداست مجددا به دانشگاه رفت و پس از دریافت کردن مدرک دندانپزشکی بلژیک صفایی و همسرش کلینیک دندانپزشکی در بروکسل و آنتورپ دارند.
صفایی در مصاحبهای از زندگی در بلژیک اظهار خرسندی کرده و اظهار داشته که «نمیتوانم فراموش کنم که زندگی در ایران چقدر سخت است».
کمپین
او فعالیتهای خود را در جریان مسابقات والیبال قهرمانی جهان آغاز کرد که تیم ملی ایران نیز یکی از تیمهای شرکتکننده در این مسابقات بود.این فعالیتها خیلی زود باعث شدند تا او و مسئله منع ورود زنان به استادیومهای ورزشی در ایران، به موضوع مورد بحث رسانههای جهانی تبدیل شود.
او در بسیاری از مسابقات تیم ملی ایران، از شعار «بگذارید زنان ایرانی وارد ورزشگاهها شوند» استفاده کردهاست.
شهرهای کراکوف و لدز لهستان، فلورانس ایتالیا از جمله شهرهایی هستند که صفایی در آنها به فعالیت علیه منبع ورود زنان به استادیوم در ایران پرداختهاست.
بازی ایران و مصر
وی در جریان بازی والیبال میان ایران و مصر المپیک ریو هم پلاکارد خود را نمایش داد.
او به همراه نازنین افشینجم فعال حقوقبشر، مصطفی عرب، کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ایران و محمد بیاتی، بازیکن و مربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران، به فیفا نیز در رابطه با منبع ورود زنان به استادیومهای ایران نامه نوشتهاست.
دریا صفایی عضو ایرانی پارلمان اروپا
در نهایت در ششم خرداد ماه ۱۳۹۸ موفق شد در پارلمان اروپا رای مورد نیاز را به دست آورد و اولین شهروند ایرانی بلژیکی باشد که در انتخ
لیگ جهانی والیبال
صفایی پس از صعود تیم ملی والیبال ایران به دور نهایی لیگ جهانی والیبال، با روسای فدراسیونهای والیبال اروپایی تماس گرفته و درخواست فشار بر جمهوری اسلامی را برای ورود زنان به ورزشگاهها مطرح کرده بود.
به گفتهٔ دویچهوله «در تصمیم رئیس فدراسیون والیبال برای میزبانی ایران در مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای آسیا در سال ۲۰۱۵ تأثیری جدی داشت».
دلیل اصلی لغو این مسابقات، بازداشت غنچه قوامی بود. در پی این تصمیم فدراسیون، تایوان کشور میزبان این مسابقات شد.
از دیگر اقدامات صفایی در جریان دیدار تیمهای فوتبال ایران و سوئد برنامهریزی برای پخش دوهزار تیشرت بود که بر روی آنها متنی در اعتراض به ممنوعیت ورود زنان به استادیومهای ورزشی در ایران نوشته شده بود.