طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی به سادهترین روش
میرزا قاسمی فقط یک غذا نیست؛ یک اثر هنری از خطه سرسبز گیلان و مازندران است که عطر بادمجان کبابی و سیر داغ آن، هوش از سر هر کسی میبرد. این غذای گیاهی و سالم، هم به عنوان پیشغذای مجلسی و هم به عنوان یک وعده غذایی کامل (همراه با کته یا نان) سرو میشود. اگر میخواهید طعم اصیل شمال را در خانه تجربه کنید، با این دستور ساده همراه باشید.
مواد لازم برای یک ضیافت شمالی
بادمجان: ۵ عدد متوسط (ترجیحاً قلمی و بدون تخم)
تخممرغ: ۳ عدد
سیر: ۱ بوته کامل (راز خوشمزگی این غذا در سیر فراوان است)
گوجهفرنگی: ۲ عدد درشت و تازه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
مراحل پخت گامبهگام
۱. کبابی کردن بادمجانها (مهمترین مرحله) برای داشتن آن طعم دودیِ معروف، بادمجانها را روی زغال یا شعله مستقیم گاز کباب کنید تا پوستشان کاملاً بسوزد و مغزپخت شوند.
نکته: اگر امکان کباب کردن ندارید، میتوانید آنها را در فر قرار دهید، اما طعم دودی روی آتش چیز دیگری است!
۲. ساطوری کردن مواد پس از کباب شدن، پوست بادمجانها را بگیرید، کلاهک سرشان را جدا کنید و آنها را روی تخته آشپزخانه کاملاً ساطوری (له) کنید. پوست گوجهفرنگیها را هم بگیرید. میتوانید آنها را خیلی ریز خرد کنید یا برای یکدست شدن بافت غذا، رندهشان کنید.
۳. رقص سیر و بادمجان در روغن سیرها را پوست بگیرید و کاملاً بکوبید یا له کنید. در یک تابه جادار، مقداری روغن بریزید و سیرهای له شده را کمی تفت دهید تا عطرش بلند شود (مراقب باشید سیر نسوزد). بلافاصله بادمجانهای ساطوری شده را به سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بادمجانها سرخ شوند و طعم سیر را به خود بگیرند.
۴. اضافه کردن گوجه و ادویه حالا نوبت گوجهفرنگیهای رنده شده است. آنها را به تابه اضافه کنید. نمک، فلفل و کمی زردچوبه بزنید و به تفت دادن ادامه دهید. باید صبر کنید تا آب گوجهها کاملاً کشیده شود و غذا به اصطلاح «به روغن بیفتد».
۵. مرحله آخر: اضافه کردن تخممرغ وقتی مواد کاملاً سرخ و یکدست شدند، تخممرغها را در کاسهای بشکنید، کمی هم بزنید و روی مخلوط بادمجان بریزید. درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا تخممرغها بسته شوند. سپس میتوانید تخممرغ را با کل مواد مخلوط کنید یا به همان صورت روی غذا سرو کنید.